Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Instalacja i higiena urządzeń dozujących.
Ustawienie urządzenia - Ekspres Bar i Kompakt Bar
- Urządzenie należy podłączać do gniazda 230 V z wtykiem uziemiającym
- Urządzenie należy zainstalować w miejscu z dobrą wentylacją (wolna przestrzeń wokół urządzenia musi wynosić minimum 5 cm).
- Temperatura otoczenia w miejscu pracy urządzenia nie może być niższa niż 0ºC.
Instalacja i uruchomienie urządzenia.
- Pierwszej instalacji i uruchomienia urządzenia dokonuje nasz przedstawiciel.
- Jeśli zachodzi potrzeba przeniesienia urządzenia w inne miejsce należy:
- Zdjąć butlę (nawet jeśli jest w niej woda), wyłączyć urządzenie z sieci, opróżnić oba zbiorniki na wodę poprzez otwarcie obu kraników spustowych.
- Podczas transportu lub przestawiania urządzenie musi znajdować się w pozycji pionowej. Przed jego ponownym włączeniem do sieci należy odczekać minimum 15 minut.
- Przed nałożeniem nowej butli należy zerwać z kapslokorka folię termokurczliwą oraz naklejkę zabezpieczającą.
- Po nałożeniu pełnej butli należy wcisnąć oba kraniki (wody gorącej i wody zimnej) i trzymać do momentu pojawienia się pełnego strumienia wody.
- Należy odczekać, aż w butli przestaną pojawiać się pęcherzyki powietrza, a następnie podłączyć dystrybutor do prądu.
- Po około 15 minutach należy sprawdzić, czy urządzenie grzeje i chłodzi wodę.
- Urządzenia przeznaczone jest do pracy ciągłej – nie należy wyłączać go z sieci.
Higiena Pracy
- Urządzenie należy utrzymywać w czystości. Okresowo należy myć okolice kraników wody zimnej i gorącej oraz rynienkę pod kranikami.
- Dopuszcza się okresowe wyłączenie urządzenia z sieci, np. na czas przerwy urlopowej. W takim przypadku należy zdjąć butlę, wyjąć wtyczkę z gniazda zasilającego i spuścić wodę z obu zbiorników naciskając dźwignie kraników. Przed ponownym podłączeniem urządzenia do sieci założyć butlę z wodą i odpowietrzyć zbiorniki naciskając dźwignie kraników do chwili wypływu wody. Urządzenie należy podłączyć do sieci dopiero po wypłynięciu wody z obu kraników.
Mini bar
- Wykonany jest ze szkliwionej grubościennej ceramiki. Należy chronić go przed upadkiem i uderzeniami.
- Należy utrzymywać go w czystości, okresowo przy wymianie butli zlać wodę i wymyć oraz wyparzyć wrzątkiem wnętrze naczynia.
Pompka ręczna
- Przed zainstalowaniem pompki na butli z wodą należy zerwać folię termokurczliwą oraz cały kapslokorek.
- Rurki zasysające wodę oraz wylewkę należy okresowo myć oraz wyparzać wrzątkiem.
UWAGA: Wszystkie urządzenia dozujące należy eksploatować w miejscach zacienionych. Wszystkie zauważone usterki i nieprawidłowe działanie urządzeń należy niezwłocznie zgłosić do naszego Biura Obsługi Klienta