Przydatność dystrybutorów wody w sektorze HoReCa
Prowadzisz obiekt łączący w sobie funkcje lokalu gastronomicznego i hotelu? Chcesz zaproponować swoim gościom to, co najlepsze? Jeśli tak, to pomyśl o wygodnym dystrybutorze wody do restauracji, kawiarni i hoteli a więc obiektów działających w szeroko rozumianym sektorze HoReCa.
Dystrybutor wody – praktyczne rozwiązanie do restauracji i hotelu
W sektorze HoReCa szuka się rozwiązań praktycznych, które realnie podnoszą komfort gości, ale też są ekologiczne i pozwalają ograniczać koszty. Dystrybutory wody to funkcjonalne urządzenia, które:
- zapewniają gościom dostęp do czystej wody,
- podają wodę zimną, gorącą a na życzenie klienta również gazowaną
Konstrukcja dystrybutorów pozwala uzyskać dostęp do ciągle świeżej wody, która jest tak ceniona przez klientów restauracji i hotelowych gości. Co więcej, smak tej wody pozostaje dokładnie taki sam i to niezależnie od tego, jak intensywnie eksploatowany jest dystrybutor.
Dlaczego warto mieć dystrybutor wody w swojej restauracji lub hotelu?
Obecność dystrybutora w sali restauracyjnej lub w hotelu jest doceniana przez gości nie tylko latem. Owszem, to właśnie wtedy upał za oknem zmusza nas do spożywania coraz większej ilości wody, ale również zimą warto napić się dobrej, smacznej kawy lub herbaty. Dzięki dystrybutorom obiekty z sektora HoReCa:
- cieszą się dobrą opinią wśród gości,
- są traktowane jako przyjazne wobec klientów,
- generują znaczne oszczędności,
- wykazują troskę o środowisko,
- wprowadzają innowacyjne rozwiązania poprawiające komfort gości.
Jaki dystrybutor wody warto wybrać do swojego obiektu?
Właściciel obiektu hotelowego bądź restauracji ma do wyboru dwa rodzaje dystrybutorów wody. Do pierwszej grupy należą urządzenia pobierające wodę bezpośrednio z instalacji. Filtrujący, bezbutlowy dystrybutor wody to idealne rozwiązanie do projektowanych sal restauracyjnych i hotelowych, a także dla innych różnego rodzaju obiektów. Odległość od sieci wodociągowej nie jest problemem a dystrybutor może być zamontowany nawet 50 m od sieci wodociągowej. Alternatywą dla niego jest dystrybutor pobierający wodę z butli. Jest to urządzenie przenośne, które do pracy wymaga jedynie podłączenia do instalacji elektrycznej. Woda w butlach może być składowana na niewielkiej przestrzeni, co ułatwia jej wymianę.
Reasumując, w sektorze HoReCa inwestycja w dystrybutory wody to daleko idący krok naprzód. Dzięki nim można zyskać wśród gości bardzo dobre opinie, co przełoży się również na zwiększone przychody. Dostęp do czystej wody to także inwestycja w zdrowie i środowisko naturalne.